Forside 4

Livestream med professor MSO og intelligensforsker Lars Larsen

"Er du dum eller hvad?" spurgte den danske rapper ICEKIID i en sang tilbage i 2020. I de flestes ører blot endnu en sætning fra endnu et radiohit. Men faktisk er det et meget interessant spørgsmål, han stillede. For hvad vil det sige at være dum? Er man så uintelligent? Og hvad er intelligens overhovedet for en størrelse?

Spørger man professor MSO og intelligensforsker Lars Larsen, skal vi turde tale højt om intelligensforskelle. Det har nemlig en betydning for, hvilke muligheder vi har. Især er det interessant at kigge på alder og intelligens i et samfund, der kun bliver mere og mere komplekst med store informationsstrømme og digitale løsninger.

Til denne livestream vil Lars Larsen give en introduktion til, hvad intelligens er, hvordan man måler det, og hvorfor det er så vigtigt at snakke om.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.

Livestreamingen er en del Folkeuniversitetets vidensfestival Hearts & Minds om 'Hjernen', der foregår på Dokk1 i Aarhus den 27.-29. september 2024. Hearts & Minds er støttet af Lundbeckfonden.

Se på:

https://fuau.dk/aarhus/program/livestream/hvad-er-intelligens-og-hvorfor-er-det-saa-vigtigt-at-tale-om-livestream-med-lars-larsen-2411-376